Publisert

Løft ditt visuelle uttrykket i streamingsstudio ved bruk av videovegg

I den stadig skiftende verden av digital produksjon, er fleksibilitet nøkkelen til å skape engasjerende og minneverdige inntrykk. En innovativ løsning som tar studioets visuelle appell til nye høyder, er bruk av videovegger som bakgrunn i streamingstudioer. En god videovegg kan revolusjonere måten merkevarer, innholdsskapere og produksjonsfirmaer presenterer seg selv og deres innhold på.

Fleksibilitet og Branding

Ved å integrere videovegger i streamingstudioet, åpner det seg en verden av muligheter når det gjelder branding og visuell kommunikasjon. I stedet for å være bundet til én statisk bakgrunn, kan produsenter og innholdsskapere enkelt bytte bakgrunn, grafikk og tematikk i sanntid.

Dette muliggjør skreddersydde bakgrunner for ulike segmenter, programmer eller kampanjer, noe som gir en sømløs overgang og forsterker merkevareidentiteten under live streaming eller opptak.

Men er ikke videovegger svært dyre…?

En effektiv måte å konstruere en videovegg på er ved å benytte flere signage skjermer, istedenfor dyre LRD-baserte videovegger.  Disse skjermene kan settes sammen (stående i portrait mode) for å danne èn stor, sammenhengende flate. Dette gir ikke bare en stor visuell overflate, men tilbyr også muligheten til å tilpasse størrelsen på videoveggen ved å velge antall skjermer den skal bestå av.

En slik modulær tilnærming gir fleksibilitet til å tilpasse seg studioets størrelse og form, samtidig som det maksimerer innholdets visuelle slagkraft. OG, til en langt hyggeligere pris enn det en LED-vegg vil koste.

Mediabilitys tilpassede løsninger

I Mediability konstruerer vi vanligvis videoveggene med fire- eller flere 85 tommers skjermer i bredden. Dette skaper en funksjonell og imponerende flate som er godt egnet for en rekke produksjoner. Vi benytter oftest skjermer fra Samsung da disse har en symmetrisk og slanke ramme, som bidrar til en sømløs visuell opplevelse.

Mediability kan også levere skreddersydde kontrollsystemer og løsninger for å vise innhold på skjermene. Dette kan være bilder, designelementer/logo og videoer. Man kan også ta inn gjester på èn eller flere av skjermene, for eksempel via teams, slik at gjestene blir en integrert del av sendingen.

Integrert i Studiodesignet

Et viktig aspekt ved å bruke videovegger er muligheten til å integrere dem i selve studiodesignet. Ved å felle skjermveggen inn i omgivelsene, fremstår den ikke bare som en del av studioet, men forsterker også den generelle estetikken. Dette gir et profesjonelt og polert utseende, uansett innholdsformat.

Konklusjon

Å bygge en videovegg som beskrevet over er en kostnadseffektiv løsning som kan forvandle ethvert digitalt rom.

Denne tilnærmingen er ikke bare opptil fem ganger billigere enn tilsvarende LED-vegger, men den understøtter også merkevarebygging og kreativitet, samtidig som den fremmer en profesjonell og engasjerende seeropplevelse.

Kontakt oss for mer informasjon

Ta gjerne kontakt med oss dersom du vil vite mer om dette.

Mediability har levert en rekke studioløsninger, fra konsept og design til ferdig studio for blant annet Forskningsrådet, Reitan,  WHO, Storebrand, Danske Bank og Moelven. Vi holder i dag på med flere studioprosjekter for store og kjente aktører i Norge. Følg med på våre kanaler for oppdateringer og abonner gjerne på vårt nyhetsbrev.

Vi tar gjerne en prat om din bedrifts behov for å bruke video og kjøre live sendinger for presentasjoner med mer. 

Kontakt oss i dag for å booke et oppstartsmøte. Du finner vårt kontakskjema og øvrig kontaktinformasjon her.